Blog

Wat zijn de voordelen van laminaatvloeren?

Een nieuwe vloerbekleding kiezen is lang niet zo makkelijk dan het lijkt. Het aanbod is zo groot dat er altijd wel een soort vloerbekleding is die aan je verwachtingen voldoet. Kiezen blijft daardoor toch niet zo makkelijk dan het lijkt. Toch kiezen steeds meer landgenoten voor laminaat als vloedbekleding. Hun authentieke look van een natuurvloer zorgt voor vele voordelen.

Vier lagen

Een laminaatvloer is samengesteld uit vier lagen. De basis is een uiterst sterke, stabiele en vochtbestendige HDF- plaat. De tegenplaat daaronder zorgt er voor dat kern niet kromtrekt of doorzakt. Daar boven op komt de zogenaamde decorlaag:  een foto met een hoge resolutie van echte houten planken of tegels, niet van echt te onderscheiden. Deze decorlaag wordt afgewerkt met hars en een doorzichtige, slijtbestendige bovenlaag.

Een laminaatvloer is gezicht voor elke ruimte

Laminaatvloeren zijn geschikt voor elke kamer, zelfs voor vochtige ruimten zoals keukens en badkamers. Het antistatische oppervlak en het naadloze kliksysteem voorkomen dat stof en vuil zich ophopen. Laminaat is zelfs geschikt voor het renoveren en bekleden van je trap. En met de juiste ondervloer dit materiaal perfect gecombineerd worden met energiezuinige vloerverwarming.

Makkelijker te plaatsen

Vergeleken met andere vloeren zijn laminaatvloeren relatief makkelijk te plaatsen. Dat danken we aan hun eenvoudig kliksysteem. Er komt zelfs geen zand of mortel aan te pas. Voor een maximaal resultaat kun je het leggen van laminaatvloeren toevertrouwen aan een professioneel plaatser.

Laminaatvloeren zijn ijzersterk

Dat danken we aan de sterke kernplaten. Die zijn duurzaam en uitstekend bestand tegen slijtage. Laminaatvloeren van een goede kwaliteit zijn zelfs bestand tegen krassen, spelende kinderen, punt- en naaldhakken, schokken van zware voorwerpen en vaak zelfs tegen schroeiplekken. Laminaat van de jongste generatie zijn ook waterbestendig. Het neemt razendsnel vocht op zodat het geen kans krijgt om tot in het materiaal te dringen en eventuele beschadigingen te veroorzaken. Kwalitatieve laminaatvloeren beschikken over een sterke beschermlaag waardoor ze zelfs niet meer verkleuren, ook niet onder de invloed van de schadelijke uv- stralen van de zon.

Ziet eruit als een echt houten vloer

Laminaatvloeren zijn zo geëvolueerd dat ze zelfs niet meer te onderscheiden zijn van een vloer uit echt hout. En zelfs laminaatvloeren met het uitzicht van natuursteen of zelfs beton zijn nu perfect mogelijk.

Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Door deze  beschermende toplaag vragen laminaatvloeren weinig onderhoud. Stof en vuil dringen niet door tot in het hout, waardoor een regelmatige schoonmaakbeurt met een vochtige microvezeldoek volstaat om er jarenlang probleemloos van te genieten.

PVC vloeren

Terwijl laminaat uit vier lagen bestaat, zijn pvc vloeren vervaardigd uit polyvinylchloride, een dunne en toch flexibele kunststof dat zich makkelijk laat bewerken  en zelfs gelijmd kan worden.

Laat een antwoord achter