Blog

Wat te doen bij letselschade?

We gaan er allemaal niet vanuit, maar zit een ongeluk toch in een klein hoekje. Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat je betrokken bent bij een verkeersongeval, dus is het weg verstandig dat je weet hoe je moet handelende wanneer je in een dergelijke situatie terechtkomt. Zo kan het zelfs gebeuren dat er letselschade aan ga pas komt en er mensen moeten afgevoerd, waarbij een ongeluk nog eens fatale gevolgen zou kunnen krijgen. In dit blog geven we je een aantal tips voor hoe je kunt handelen bij een verkeersongeval waar letselschade aan te pas is gekomen, zodat je geb alle tijde weet wat er gedaan moet worden in een dergelijke situatie.

Denk om je eigen veiligheid

Wanneer je direct of indirect betrokken bent bij een verkeersongeval waar letselschade aan te pas is gekomen, is het ten allen tijde van belang dat je in eerste instantie denkt aan je eigen veiligheid. Zorg dat je zelf geen gebaar kunt lopen en ga op de weg bijvoorbeeld achter de vangrails staan, zodat jou verder niks kan overkomen.

Wanneer je zelf veilig bent, is het niet de bedoeling dat je ook het slachtoffer verplaatst om deze naar jouw mening veilig te verplaatsen. Laat het slachtoffer altijd liggen in de positie waarin hij of zij is aangetroffen, zodat de hulpdiensten het slachtoffer op de juiste manier kunnen behandelen.

Verzamel gegevens van getuigen

Wanneer er eenmaal hulp is voor het slachtoffer en iedereen veilig is, is het verstandig om contactgegevens van de getuigen te verzamelen. De getuigen kunnen een verklaring geven, waarna er genoeg bewijs is en het slachtoffer in het gelijk kan worden gesteld. De bewijsstukken helpen bij de verdere afhandeling van de zaak en het onderzoek, dus wordt een kleine bijdrage enorm gewaardeerd.

Het inschakelen van een letselschade advocaat

Als slachtoffer van een verkeersongeval is het erg belangrijk om je rust te pakken en te revalideren, maar heb je ook recht op een schadevergoeding. De medische kosten zullen moeten worden betaald, je kunt een periode niet werken en heb je ook mentaal erg veel te verwerken.

Nu is het gelukkig niet zo dat je er alleen voor staat en dat je de schadevergoeding zelf moet regelen. Een letselschade advocaat neemt het werk op zich en beschikt hij of zij over de juiste kwaliteiten om de hoogst mogelijke schadevergoeding te krijgen. De letselschade advocaat houdt je op de hoogte van de zaak en de verdere ontwikkelingen, zal je ondervragen voor meer informatie, waarna jij jezelf volledig kunt focussen op het herstel en sterker terug kunt komen.

Laat een antwoord achter