Blog

Waar mijn kinderen mee spelen

Kinderen vinden het altijd heel leuk om cadeautjes te ontvangen. Op verjaardagen krijgen ze ongelooglijk veel speelgoed. Vervolgens spelen ze er de dag van de verjaardag mee en mogelijk de volgende dag of de komende week. Vervolgens komt het ergens in een hoekje te liggen of onder een bed en wordt er nooit meer mee gespeeld. Ik denk dat dit een van de grootste irritaties van ouders is. Er wordt immers zoveel speelgoed geproduceerd en uiteindelijk wordt er geeneens meer mee gespeeld. Zodoende heb ik er een doel van gemaakt om mijn kinderen wel overdachte cadeaus te geven waar ze echt langdurig mee spelen en ook mee blijven spelen. In deze blog beschrijf ik een aantal items waar mijn kinderen mee blijven spelen.

Speelgoed voor buiten

Een algemene regel die bij mijn kinderen wel gesteld kan worden, is als het speelgoed bedoeld is voor buiten wordt het vaak gebruikt. Een voorbeeld is de trampoline in de achtertuin, deze wordt in de zomer constant gebruikt. Daarnaast staat het zwembadje met de lichte zonnestraal al in de tuin te pronken. Ook een paar voetballen die ze hebben worden altijd gebruikt als ze gaan buiten spelen met hun vriendjes. Het springtouw wordt ook redelijk vaak gebruikt. En boven mijn verwachting, wordt het stoepkrijt ook nog redelijk vaak uit de schuur gehaald. Toen ze jonger waren, waren ze ook helemaal gek op bellenblaas, maar die periode is redelijk voorbij. Zaken die echter niet vaak gebruikt worden, zijn de skippy bal en de boogschietset. Dit producten waarbij het ze maar voor een kwartiertje interesseert en vervolgens weer opgeborgen mag worden.

Speelgoed voor binnen

Binnen heb ik twee patronen kunnen ontdekken. Alle creatieve speelgoeditems lijken namelijk redelijk vaak gebruikt te worden. Potloden en stiften worden altijd gebruikt. Ook de strijkkralen worden op een regenachtige dag nog vaak omgetoverd tot een pannenzetter. Ook een soort tekenbord die je op magische wijze weer blanco kan maken wordt nog wel eens gebruikt, vooral als we een spelletje Pictionary spelen. Pictionary is het omgekeerde van Hints. Bij Hints moet je zonder te praten iets uitbeelden en bij Pictionary moet je door te tekenen een bepaald woord aan je teamgenoot duidelijk maken. Kinderen zijn eigenlijk vrij makkelijk te vermaken. Bij spelletjes als Hinst, Pictionary en Wie ben ik? heb je weinig tot geen spullen nodig en kan je je toch een redelijke tijd vermaken. Daarnaast heb ik gemerkt dat als het speelgoed iets met dieren te maken heeft, dat het ook vaker gebruikt wordt dan ander speelgoed. Zo worden de Animals-toys schleich paarden vaak uit de kast gehaald en spelen ze het hele boerenleven na.

Laat een antwoord achter