Blog

Leuke DIY projecten voor in de tuin!

Waar we vorige week nog temperaturen van onder de 0 graden hadden is het kwik vandaan alweer ruim boven de 10 graden uitgekomen. Grote kans dat jij dit leuke weer niet zomaar aan je voorbij hebt laten gaan en misschien nog wel even in de tuin hebt gezeten. Als we de weerberichten mogen geloven kunnen we aankomend jaar nog veel vaker gaan genieten van onze tuin. Kan je tuin alleen nog wel een kleine makeover gebruiken? Dan hebben we in dit blog een aantal leuke DIY-projecten voor die waar je ontzettend blij van gaat worden. We hebben nu in ieder geval de tijd!

Zonnebed van pallets

Ben je ooit van plan om zelf iets te maken voor in de tuin? Begin dan met een DIY projectje waarbij je pallets kan gebruiken. Waarom? Omdat pallets ontzettend makkelijk zijn om mee te werken. Ze vaak al de ideale lengte en breedte hebben en je hiermee ook nog eens duurzaam bezig bent. De loungeset van pallets kennen we inmiddels wel. Een super simpel project waar je een aantal pallets op elkaar stapelt en het afmaakt met een aantal grote en kleine kussens. Loungeset klaar! Toch kan je tuinmeubelen gemaakt van pallets ook nog een stapje hoger brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonnebed gemaakt van pallets. Ook ontzettend makkelijk maar het geeft net even een iets luxere uitstraling. Het enige wat je hoeft te doen? Uit de bovenste laag van de pallet een rechthoek zagen. Je neemt hiervoor de maten van de kussens. Bouw met het materiaal wat je uit de pallet hebt gezaagd een hoofdbord en bevestig deze aan een korte zijde. Leg het kussen in het gat en jouw zonnebed gemaakt van een pallet is af. Hoe simpel wil je het hebben?

Klok voor in de tuin

Ook al denken we niet graag aan de tijd in de zomer, toch kan het best handig zijn om een klok in je tuin te hebben. Ja, je leest het goed! Een klok, zo’n voorwerp waar je de tijd op kan zien en die normaal gesproken in je woonkamer hangt. Een klok voor in je tuin maken is bijna net zo eenvoudig als een zonnebed van pallets. Je moet er alleen iets meer voor zagen. Neem een paar planken vuren hout en zaag deze op de gewenste lengte. Vier á vijf planken zijn voldoende. Bevestig deze aan elkaar en plaats wijzer in het midden. Je kan er voor kiezen om de cijfers erop te schilderen of erop te plakken. Geef de klok eventueel nog een likje verf en/of lak en je klok voor in de tuin is klaar.

Uiteraard hebben we nog veel meer van dit soort leuke DIY projecten voor in de tuin. Benieuwd naar de rest? Houd ons dan vooral goed in de gaten voor de rest.

Laat een antwoord achter