Blog

Voordelen van zakelijke zonnepanelen voor mkb’ers

In en buiten Nederland zien steeds meer mensen de voordelen in van zonnepanelen. Het is niet voor niets het geval dat je dergelijke panelen vaker ziet op huizen en bedrijfspanden. Voor ondernemers is het een interessante keuze om eens te kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen voor hun bedrijf. Volgens de Wet Milieubeheer moet ieder bedrijf in Nederland dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt verplicht energiebesparende maatregelen treffen. Hoe kun je dat beter doen dan door te investeren in zakelijke zonnepanelen om zo groene mkb energie op te wekken? In dit artikel lees je er meer over.

Steentje bijdragen aan beter klimaat met zonnepanelen

Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat je met zakelijke zonnepanelen groene stroom op kunt wekken. Zoals je misschien al wel weet, is groene energie beter voor het milieu dan grijze stroom. Waar dat precies aan ligt? Heel simpel: het zit ‘m voornamelijk in het productieproces van energie. Bij grijze stroom komt veel CO2 vrij tijdens dit proces. Kijken we naar het productieproces van groene zakelijke energie dan zien we dat dat al veel minder het geval is waardoor deze vorm van stroom beter is voor het milieu. Dat ligt ook aan de bronnen waar de energie uit wordt geput. Bij grijze energie zijn dat fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn; bij groene stroom zijn dat natuurlijke bronnen die altijd blijven bestaan. Hierbij moet je denken aan bronnen zoals de zon, de zee en de wind. Die zijn stuk voor stuk gratis en blijven dat ook. Dat is wel zo’n prettig idee.

Je wekt je eigen stroom op met zonnepanelen

Wat daarnaast een groot voordeel is van zakelijke zonnepanelen is dat je je eigen stroom ermee op kunt wekken. Zonnepanelen vangen zonnestralen op die ze omzetten in energie. Daar kun je binnen je bedrijfspand weer gebruik van maken. Bij grijze energie kan dat absoluut niet, wat groene stroom toch bijzonder maakt. Hiermee ben je uiteindelijk volledig onafhankelijk van de energiemarkt. Je hebt niets meer te maken met stijgingen of dalingen van de energieprijzen, omdat je al gebruik maakt van gratis stroom die je zelf opwekt. In een tijd van wisselende prijzen op de energiemarkt is dat erg fijn! Ook goed om te weten: voor de energie die je opwekt hoef je niet te betalen, omdat het afkomstig is uit een gratis natuurlijke bron. Dat betekent ook dat je de kosten voor de zonnepanelen er na enkele jaren uit hebt, waarna je helemaal niks meer hoeft te betalen voor je zakelijke energie. Daar moet je eerst een investering voor maken, maar daarna pluk je daar dus flink de vruchten van.

Geld besparen op zakelijke zonnepanelen

Een van de redenen waarom een heleboel ondernemers nog niet zijn overgestapt op zakelijke zonnepanelen is omdat ze denken dat het hartstikke duur is. Feit is natuurlijk wel dat je een som geld nodig hebt om zo’n investering te maken. Hartstikke duur is echter verleden tijd, omdat je met hulp van de overheid al gauw een interessante investering in zonnepanelen voor je bedrijf kunt doen. De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven die iets willen doen aan energiebesparende maatregelen door vergoedingen en subsidies vrij te geven. Zo kun je bijvoorbeeld (een deel van) de kosten van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat maakt het investeren in zakelijke zonnepanelen voor menig ondernemer ineens interessanter. Heb jij dus interesse om deze groene stap te maken en wil je er alles over weten? Lees je dan goed in over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen en wie weet maak jij binnenkort gebruik van groene stroom die je zelf hebt opgewekt en die op een dag gratis zal zijn.

Laat een antwoord achter