Blog

Verveling in de lockdown pak je zo aan!

Vandaag een jaar geleden werd de eerste coronapatient van Nederland opgenomen in het ziekenhuis. In dat jaar is er heel veel gebeurd, als je het vanuit een breed oogpunt bekijkt – maar als je vraagt hoe het voor iemand persoonlijk is geweest, zullen de meesten je vertellen dat er juist heel weinig gebeurd is. Het jaar vloog voorbij, maar de tijd leek niet vooruit te gaan. Nog nooit was het leven zo onuitdagend. Of je nu drukker was dan ooit of juist zonder baan thuis zat, iedereen was aangewezen op zichzelf, en zijn eigen vier muren. Aan het begin gingen veel mensen massaal sporten, om het huis uit te kunnen en nog enige beweging te krijgen na een dag lang op dezelfde bank naar school gaan, werken én daarna ontspannen. Men belde en videobelde er op los, en werd creatief met online spelletjes, escape rooms, en pubquizzes. Toch slaat langzaamaan bij iedereen de verveling wel toe. Hoe vermaak je je tijdens de lockdown? We zetten hier de beste ideeen op een rij!

Pak een nieuwe hobby op

Voor iemand die een vergeten hobby had, is de lockdown natuurlijk ideaal. Je pakt je oude gitaar van zolder, koopt een nieuw schilderdoek, of trekt je wielrenners pak weer eens aan en voelt weer datzelfde plezier wat je jarenlang vergeten was. Binnen no time zit je er weer helemaal 'in' en blijf je waarschijnlijk de coronacrisis de rest van je leven dankbaar dat je je oude passie hebt teruggevonden. Maar als je eerder altijd vooral druk was met sociale activiteiten kan het confronterend zijn om ineens thuis te zitten met niets te doen. Het zoeken van een nieuwe leuke hobby kan je leven dan echt verrijken. Voor iedereen is er wel iets te verzinnen. Als je muzikaal bent kan het leuk zijn om een microfoon en/of een nieuw instrument aan te schaffen, zodat je het ook meteen naar een hoger niveau tilt en echt goed aan de slag kan. Met diezelfde microfoon kan je ook audio opnemen voor bijvoorbeeld een film die je gaat monteren of een muziekvideo voor vrienden als je zelf neit muzikaal bent aangelegd. Ook een schildersezel en een set kwasten met verf kan je een hoop plezier bieden, en je dichter brengen tot jezelf. 

Waar ben je gepassioneerd over?

Als je niet creatief bent of niet graag met je handen bezig bent zijn er natuurlijk ook andere passies die je verder kunt ontdekken. Ga bijvoorbeeld elke week proberen een nieuw boek uit te lezen, of leer jezelf een nieuwe taal. Als je van koken houdt, probeer elke dag een nieuw recept uit. Er is altijd wel iets leuks te verzinnen!

Laat een antwoord achter