Blog

Veja sneakers: duurzaam én modieus

Voor een ecologische sneaker die eerlijk is gemaakt, kies je voor Veja. De sneakers zijn niet alleen duurzaam maar ook nog eens tof om te zien.

Het Franse schoenenmerk Veja maakt sneakers van biologisch katoen, wild rubber en plantaardig gelooid leer. Veja sneakers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, voor dames, heren en kinderen. De look is eenvoudig oftewel heel basic.

Veganisten kunnen met een gerust hart schoenen dragen van Veja. Het merk heeft een uitgebreide collectie schoenen die speciaal voor hen zijn gemaakt. Hier zijn geen dierlijke materialen in verwerkt.

Veja sneakers dames

De Veja sneakers voor dames zijn niet alleen eco friendly maar zien er ook hip uit. De populairste sneaker van dit merk is de V10, een witte sneaker. De meeste Veja sneakers voor dames zijn overigens wit. Witte sneakers horen thuis in de garderobe van iedere vrouw. Een witte sneaker kan immers altijd omdat die goed combineert met iedere stijl. Hij past bij een jeans maar ook bij een leuk zomerjurkje.

Kies je voor zo'n trendy Veja schoen dan kun je wel kiezen voor een kleurrijk accent. Op de zijkant van de schoenen staat het V-logo. Die kan je nemen in groen, goud, rood, oranje of bijvoorbeeld roze. De hielcap met daarop de naam heeft dezelfde kleur als het merklogo of een afwijkende. Ga je voor ingetogen of uitbundig?

Veja heren

Voor de heren zijn deze ecovriendelijke sneakers ook verkrijgbaar. De Veja heren ogen heel casual. Ook bij de heren zijn de meeste in het wit. Alle sneakers zijn voorzien van het bekende V-logo. Bij deze zowel stoere als stijlvolle sneakers zijn de kleurencombinatie wit-zwart, zwart-wit en rood-wit-blauw populair. De Veja sneakers lopen tot en met maat 46.

Uit Brazilië

De milieuvriendelijke sneakers van Veja worden gemaakt in Zuid-Amerika. De Veja-fabriek staat in Brazilië. Daar komt ook het eco-katoen vandaan. Het rubber van de zolen komt uit de Amazone en het leer uit Uruguay. De sneakers zijn fair trade want de boeren waarmee wordt samengewerkt, krijgen eerlijk betaald.

Er zijn niet zoveel schoenenmerken die aandacht hebben voor het milieu. Het DNA van het bedrijf Veja, dat is opgericht door de Franse designers Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillon, is duurzaam én modieus. De eerste sneakers van Veja kwamen in 2005 op de markt. Daarna ging het snel. Veja maakt geen reclame maar toen celebrities als Meghan Markle en Emma Watson de sneakers gingen dragen, leverde dat veel promotie op.

Sta je achter de duurzame boodschap die dit merk wil uitdragen? En ga jij ook voor een paar milieuvriendelijke maar ook modieuze Veja sneakers? Veja sneakers voor dames en heren zijn online te bestellen.

Laat een antwoord achter