Blog

Vakantie 2021: wel of niet naar het buitenland?

De terrasjes gaan weer beperkt open, evenals de winkels en het hoger onderwijs. Met deze nieuwe versoepelingen lijkt het er op dat Nederland eindelijk weer opent. Maar de grote vraag is, gaat dit wel snel genoeg?

Corona proof vakantie

Dat we allemaal aan vakantie toe zijn, blijkt uit de corona test vakantie naar Rhodos. Ruim 25.000 mensen hadden zich aangemeld voor een corona proof vakantie. De vrijheid was echter beperkt. Tijdens hun acht daagse verblijf mochten vakantieganger het resort niet verlaten. Ook moesten de vakantiegangers afstand houden van elkaar, ook in de twee zwembaden en het restaurant. En dan natuurlijk van te voren en na afloop: testen, testen, testen.

Vakantie gevoel?

Ik vraag me af in hoeverre zo’n vakantie echt aan zal voelen als vakantie. Natuurlijk, je bent er even tussenuit, en je bent even in een andere omgeving. En dat is heerlijk. Maar tegelijkertijd is er nu zo’n enorme vraag naar vakanties dat de prijzen enorm stijgen. En het is nog maar de vraag of de grenzen deze zomer daadwerkelijk openen.

Ik denk daarom dat het verstandig is rekening te houden met de worst case scenario: namelijk dat de grenzen dicht blijven en er geen vakantie in het buitenland mogelijk is. Stel dit is het geval, hoe kunnen we dan in Nederland toch nog het vakantiegevoel na bootsen?

Vakantie in eigen land

Natuurlijk kun je in Nederland prima op vakantie gaan. Ook in ons eigen landje zijn er tal van verschillende landschappen en subculturen te ontdekken. Het warme glooiende landschap van Limburg is helemaal niet te vergelijken met de Zeeuwse zeevlakten. Met een fietstocht door Nederland kun je dus razend veel verschillende plekken zien of ervaren. En het voordeel van fietsen in Nederland: het landschap is lekker vlak.

Huizenruil

Maar als de grenzen dicht blijven, is er een grote kans dat ook de Nederlandse hotels, hostels en B&B’s volgeboekt zijn. Diverse vakantieparken in Nederland zijn nu al volgeboekt voor de hele zomer. Iedereen wil natuurlijk toch even een ‘change of environment’. Maar dit kan je ook anders oplossen. Wat dacht je van een huizenruil? Met vrienden, of via een platform met vreemden, ruil je een week of twee van woning. Alles wat je nodig heb, is in huis. En tegelijkertijd bespaar je enorm veel geld. Met dat geld kun je leuke uitstapjes doen, of iets kopen om het vakantiegevoel in huis te halen. Investeer bijvoorbeeld in een goede pizzaoven, om een stukje Italië in je eigen tuin te halen. Avonden lang buiten zitten en genieten van de warmte, de lekkere geur en natuurlijk de lekkere pizza. Wedden dat het dan een beetje voelt alsof je in Italië bent?

Laat een antwoord achter