Blog

Terug naar de goeie ouwe tijd

De modetrends veranderen steeds, omdat wij als mensen dat ook doen. Iedere generatie, iedere tijd komt met haar eigen kenmerken. Kleuren waar we op dat moment wild van zijn of modellen waarvan we precies dan denken dat die ons het beste staan. Van veel dingen nemen we op den duur weer afscheid maar niet van alles en veel komt later weer terug. In deze blog vertel ik je over de kledingitems die bezig zijn met een comeback, lees je mee?

Geribbeld en lekker zacht

Wie kent hem nog, het jurkje of de broek van de zachte ribbelstof. Meestal zijn corduroy items in een kleurtje, pastel of bruintinten. Een paar jaar geleden waren we er helemaal klaar mee maar nu is het terug. Het geeft een outfit iets extra’s, die textuur en zo verhoogt het de algehele look naar een nieuw niveau. En dan is dat stofje ook nog lekker zacht, laat maar doorkomen die broeken uit de jaren ’30 en ’60.

Strak ingesnoerd

En we gaan nog verder terug de tijd in met het volgende item: het korset. Wat eerst nog een waar martelwerktuig leek, is nu één van de hipste items van het moment. Vaak wordt een korset in plaats van onder de kleding, boven de kleding gedragen met een blouse of wijde jurk. Een nieuw soort ceintuur om vormen beter mee uit te laten komen.

Op of onder je hoofd

Sjaaltjes zijn weer helemaal hip voor zowel mannen als vrouwen, om de polsen, de nek of rondom het hoofd in het haar, alles kan. het voegt een beetje kleur aan je outfit. Ga voor een dun materiaal als zijde en leef je uit met de mogelijkheden.

Helemaal in het pak

Als we kijken naar mode voor speciale gelegenheden dan komen we snel bij de rokkostuums . Deze kostuums worden door heren gedragen op formele feesten of recepties. Denk aan een gala of een bruiloft. Waar ‘black tie’ om een smoking vraagt, vraagt ‘white tie’ voor een rokkostuum. Dan weet je dat ook weer. Een rokkostuum is de ultieme chique outfit voor heren.

Waar jij je goed in voelt

Het belangrijkste is het dat jij je goed voelt in de outfit die je draagt, of dit nu op het strand of op een huwelijksreceptie is. En vaak helpt een goede outfit daarbij. Hopelijk heb je door het lezen van deze blog wat inspiratie opgedaan, wellicht had je nog nooit van een rokkostuum gehoord, en nu kan je hem aan naar het volgende grote formele feest!

Laat een antwoord achter