Blog

Opgaan in het videospel

Iedereen kijkt tegenwoordig weleens ’s avonds een film of serie. Maar het is tegenwoordig ook steeds populairder om even een paar uurtjes te gamen. Dat leek vroeger alleen weggelegd voor tienjongens of wat we ‘nerds’ noemen maar dat is natuurlijk de grootste onzin. Games zijn er in alle soorten en maten en dat betekent dat er voor iedereen wel iets bij zit. In deze blog vertel ik je meer over die games en wat je nodig hebt om ze te kunnen spelen, een PC bijvoorbeeld. Lees je mee?

Een goeie set-up

Een PC is heel belangrijk. Er zijn uiteraard andere platforms om op te spelen maar de PC heeft het meeste aanbod. Daarnaast kan je de PC ook weer voor andere dingen gebruiken, niet uitsluitend voor games. Maar goed, een goede PC, waar voldoet die aan? Dat ligt een beetje aan de spellen die je wilt spelen. Sommige spellen vereisen meer van de videokaart en dus moet die van een hoog niveau zijn. Andere spellen hebben dat niet nodig maar vragen meer kracht van de processor. Je zult dus eerst moeten kijken naar welke games je wilt spelen als je een game pc wilt kopen. Een game pc kopen, is trouwens heel eenvoudig, bestel een kant en klaar model of stel je eigen exemplaar samen. Zo weet je zeker dat alles er voor jou op zit.

Eigen plekje

Die game pc moet natuurlijk ook ergens staan. Het liefst wil je een vaste plek want het is niks om met je set-up te moeten sjouwen de hele tijd als een ander huishoudt lid aan de keukentafel wilt zitten bijvoorbeeld. Daarnaast doe je er goed aan om een goed bureau op de juiste hoogte aan te schaffen samen met een game stoel. Zo zorg je ervoor dat je lichaam goed ondersteunt wordt tijdens al die uren spelen. Geloof me, voor die tip ben je me later dankbaar.

Wat is nieuw en leuk?

En dan kunnen we eindelijk kijken naar de games. Ieder jaar komen er tientallen spellen uit. Weet je een beetje wat voor soort spellen je leuk vindt? Kijk dan op internet naar soortgelijke opties, bekijk trailers en check of ze op jouw PC gespeeld kunnen worden. Enthousiast? Dan kan je zo’n game bestellen. Vaak kan je ze online installeren en hoef je dus niet te wachten tot er een pakketje geleverd wordt, je kan meteen aan de slag!

In welk spel duik jij vandaag?

Laat een antwoord achter