Blog

Kipper, wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

Bijna iedereen heeft wel eens een kipper gezien. De kipper is in de volksmond alleen vaak onder een andere naam bekend. Dit voertuig is namelijk niet meer dan een gemoderniseerde kar. Een kar waarmee lading kan worden vervoert. Benieuwd wat precies het verschil is tussen deze gemoderniseerde kar en een gewone kar? En waar een kipper allemaal voor wordt gebruikt? Alles wat je over een kipper wilt weten hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

De gemoderniseerde kar

Een kipper is dus een gemoderniseerde kar die wordt gebruikt om lading te vervoeren. Deze lading wordt op plaatst van bestemming geladen of gelost. En daar zit ook meteen het verschil met een gewone kar. Niet in het laden en het lossen op zichzelf maar wel op de manier hoe er wordt geladen en gelost. De kipper is namelijk gemoderniseerd en hoeft dus niet meer met de hand bedient te worden. Dit vaak dat het een enorm efficiënt en effectief vervoersmiddel is voor in de transportsector of vervoerssector.

Verschillende sectoren

De kipper wordt gebruikt in verschillende sectoren maar de voornaamste sectoren zijn toch wel de agrarische sector, de transportsector en de bouwsector. In de agrarische sector wordt deze gemoderniseerde kar bijvoorbeeld gebruikt voor het vervoeren van geoogste producten. Hierbij kan je denken aan aardappelen en graan maar ook aan bieten, wortelen, sla en andere verbouwde groenten. Ook wordt er met de kipper regelmatig aarde vervoert tijdens grondwerken zoals bij het nivelleren van agrarische grond. Ook in de transportsector is dit vervoermiddel zeker geen vreemde. De gemoderniseerde kar wordt hier gebruikt voor onder andere bulktransport. Bulktransport voor vaste vasten zoals korrels, afvalstoffen en soortgelijke producten en bulktransport voor vloeibare producten zoals chocolade, pudding en melk. Als laatste wordt de kar ook veelvuldig ingezet in de bouwsector om vaste producten zoals zand, ,hout, grond en water van A naar B te vervoeren.

Aanbod kippers

Op dit moment is er een groot aanbod aan kippers op de huidige markt. Op verschillende verkoopsites die gerelateerde vervoersmiddelen aanbieden zal je al snel een advertentie met kipper te koop tegenkomen. Toch is het wel altijd raadzaam om te goed af te wegen of je een nieuwe kipper wilt kopen of toch liever voor een tweedehands kipper kiest. Allebei hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Welke voordelen en nadelen voor jou het belangrijkste zijn kun je natuurlijk zelf het beste bepalen. Grondig onderzoek is wel aan te raden als je een kipper wilt kopen.

Laat een antwoord achter