Blog

Haal het meeste uit jouw belegging met hedging

Tegenwoordig zijn veel particulieren, maar ook bedrijven, bezig om het meeste uit hun investering te halen. Hierbij horen ook eventuele investeringen in bijvoorbeeld aandelen of beleggingen. Op deze manier kan je het geïnvesteerde geld terugverdienen om zo meer uit jouw eigen geld te halen. Spaarrekeningen bij banken geven momenteel zowat geen rendement meer op geld. Daarom kiezen steeds meer mensen voor beleggen. Er is echter niet maar één variant van beleggen. Er zijn diverse soorten die gebruikt kunnen worden om zo het meeste uit jouw geld te kunnen halen. Doordat je bij het beleggen meer waarde uit het geïnvesteerde geld probeert te halen, is dit uiteraard nooit helemaal zonder risico’s. Toch zijn er wel degelijk manieren waarbij het risico gespreid kan worden. Een van deze manieren is bijvoorbeeld hedging. Maar wat is hedging en hoe begin je eraan?

 

Hedging

Bij hedging investeer je als bedrijf of particulier een bepaald geldbedrag. Dit bedrag kan je inzetten op bepaalde producten, sectoren of bedrijven. Wanneer het goed gaat bij deze producten, sectoren of bedrijven, zal de waarde hiervan stijgen. Doordat de waarde stijgt, wordt jouw geïnvesteerde geld meer waard. Uiteraard kan de waarde ervan ook dalen, maar dit is de grootste reden dat hedging meer risico’s kan spreiden: bij hedging kan je namelijk een soort aandelenportfolio opbouwen waarin je op diverse sectoren of producten kan investeren. Wanneer er op dat moment een van de sectoren minder waard wordt, is er nog ruimte om winst te behalen uit de aandelen van andere sectoren. Op deze manier spreid je dus jouw eigen investering, waardoor je niet in één klap jouw geïnvesteerde geld kan kwijtraken door een dalende waarde. 

 

Meerdere methodes

Er zijn diverse methodes om aan hedging te doen, daarom is het handig om te weten uit welke methodes er precies gekozen kan worden. Het is hiervoor belangrijk dat je een online broker kiest en een account aanmaakt. Vervolgens hoef je alleen nog maar geld op dit account te zetten en je kan jouw aandelen kiezen. Een populaire methode voor particulieren is door uit verschillende bedrijven van diverse sectoren te kiezen. Op het moment dat een sector dan in elkaar valt en de waarde verliest, is de kans groter dat je toch rendement uit de andere sectoren kan halen. Tevens kan je investeren in veilige havens. Dit zijn producten of sectoren die vaak geen last hebben van grote dalingen of stijgingen, zoals grondstoffen. Hierdoor zal je niet erg veel terugverdienen op het geïnvesteerde bedrag, maar de kans op verlies is tevens uitermate klein.

Laat een antwoord achter