Blog

Een gehoorapparaat kopen is ook voor u een appeltje-eitje!

Ouder worden is een geschenk al komen er natuurlijk af en toe ook wel wat lichamelijke klachten bij kijken. Slechter horen is een veelvoorkomende lichamelijke klacht bij ouderen mensen en kan zeer vervelend zijn. Gelukkig biedt een gehoorapparaat vaak uitkomst alleen vinden oudere mensen het wel lastig om deze aan te schaffen. Vaak zien ze op tegen een bezoekje aan de audicien en vinden ze het maar overbodig. Toch is een gehoorapparaat kopen makkelijk dan gedacht en dan willen we graag aan u bewijzen.

Kies de audicien die bij u past

Wist u dat u helemaal niet gebonden bent aan één specifieke audicien? Misschien worden er door verschillende mensen of partijen in uw omgeving wel voorbeelden gegeven maar uiteindelijk mag u altijd nog zelf bepalen waar u uw gehoorapparaat wilt laten aanmeten. Ook als dat bij een audicien buiten uw eigen dorp of stad is. Kies altijd voor een audicien waar u zich fijn en prettig bij voelt. Op deze manier zal het aan laten meten ook een veel fijnere bezigheid zijn.

Kies het gehoorapparaat dat bij u past

Niet alleen de audicien mag u helemaal zelf kiezen. Ook wat betreft het gehoorapparaat zelf bent u helemaal vrij om een keuze te maken. Uiteraard geeft de audicien u wel enkele tips en aanbeveling maar het eindoordeel ligt altijd nog bij u. Er bestaan verschillende soorten toestellen en welke het meest geschikt voor u is hangt vooral af van uw levensstijl. Heeft u een actieve levensstijl en sport u bijvoorbeeld nog veel? Dan heeft u hele andere wensen dan iemand met een rustige levensstijl. Ook kan een hoortoestel op verschillende manier worden gedragen. Zo bestaan er modellen die in het oor worden gedragen maar er bestaan ook modellen die achter het oor worden gedragen. Het is maar net waar u een fijn gevoel bij heeft. Na het aan laten meten begin altijd de proef-/wenperiode. In deze periode mag u het gehoorapparaat uit proberen. Na enkele dagen gaat u dan weer terug naar de audicien om te overleggen hoe de periode is verlopen. Er kunnen nog eventuele aanpassingen worden gedaan als het toestel niet naar wens is. Is eenmaal alles in orde? Dan rest u niets anders dan te genieten van alle mooie geluiden die u weer zuivert kunt horen.

Wordt u gehoor minder en wilt u graag een gehoorapparaat kopen? Wacht dan niet langer en bezoek gewoon eens een audicien voor een vrijblijvend intakegesprek.

Laat een antwoord achter