Blog

Alles geregeld voor de baby

Een kleine op komst! Dat is een waar wonder en mag zeker gevierd worden. Maar het kan ook een hoop spanning en stress met zich meebrengen. Er moet immers een hoop geregeld worden en het kan twijfel teweegbrengen. In deze blog vertel ik je hoe je je op een kleine kan voorbereiden. Iedereen doet dit immers op zijn eigen manier maar een beetje hulp is wellicht handig. Lees je mee?

Twijfels uit de weg

Twijfels kunnen altijd opkomen over van alles, en zeker als de relatie met je partner niet zo stevig is geweest. Dan kan je vragen hebben over de verwekking van het kindje. Gelukkig kan je een vaderschapstest bestellen en er zo, nog voor de geboorte, achter komen of de vader daadwerkelijk de vader is. Andere twijfels kunnen ook opkomen, de vraag: kan ik het wel? Komt vaak voor, hier is geen eenduidig antwoord op. Vertrouw op jezelf, je partner en wees niet bang om hulp te vragen dan komt et heus goed.

Meisje of een jongen?

De vraag die natuurlijk ook bij iedere zwangerschap opkomt, is: wordt het een meisje of een jongen? Als ouder kan je beslissen of je dit al gedurende de zwangerschap wilt weten. Sommige mensen zijn heel erg nieuwsgierig, anderen willen het weten omdat ze vinden dat ze zich dan beter kunnen voorbereiden en weer anderen willen het liever niet weten tot de baby er is. Overleg samen met je partner wat jullie willen en kom tot een gezamenlijke beslissing om het wel of niet te weten. Zo voorkom je dat één partner het wel weet en zich per ongeluk verspreekt tegen de partner die het liever niet wilt weten.

De basis benodigdheden

Ik raad altijd aan om op tijd de basisbenodigdheden in huis te halen. Zo hoef je hier niet meer aan te denken gedurende de rest van de zwangerschap. Wacht wel de eerste drie maanden af voor je spullen voor de baby koopt, deze drie maanden zijn namelijk heel spannend en de kans op een miskraam is dan het grootst.

Kamertje klaar

Om in de babysferen te komen, helpt het ook om de kinderkamer klaar te maken. Samen met je partner wordt de komst van een kleine dan veel reëler. Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk en dat is een zwangerschap natuurlijk ook. Samen droom je weg bij het beeld van de toekomst, dat groeit in de buik van je partner, spannend!

Laat een antwoord achter